Για την οικογένεια της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ, η ΠΟΙΟΤΗΤΑ είναι πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη αξία. 

Γι’ αυτό επενδύουμε σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας ξεχωριστά, και φροντίζουμε ώστε να διέπεται από ακεραιότητα και να βρίσκεται πάντα σε συμφωνία με τους κανονισμούς (Διεθνή πρότυπα ποιότητας) και την νομοθεσία (Ευρωπαϊκή Νομοθεσία τροφίμων).

Με γνώμονα την κατηγορία του ζώου, την φάση ζωής του και την κατάσταση που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, δημιουργούμε την συνταγή του κατάλληλου προϊόντος.
Με βάση την συνταγή επιλέγουμε τις πρώτες και πρόσθετες ύλες, στην καταλληλότερη μορφή τους ώστε να έχουν την μέγιστη λειτουργικότητα και απορροφησιμότητα από τον οργανισμό.
Κάθε παραγγελία αποτελεί μια ξεχωριστή παρτίδα και παράγεται ως τέτοια (batch production), διασφαλίζοντας συγκεκριμένα πρότυπα ποιότητας και επιτρέποντας την επί παραγγελία παραγωγή (customized production).
Κάθε τελικό προϊόν είναι τόσο μοναδικό όσο και το κοπάδι στο οποίο απευθύνεται, ενώ παραμένει σταθερά πιστό στα ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα της εταιρείας.
Κάθε προϊόν ζυγίζεται και συσκευάζεται προσεκτικά και με ασφάλεια, ώστε να μεγιστοποιεί τον χρόνο συντήρησής του. Η παλετοποίηση γίνεται με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
Η μεταφορά κάθε παραγγελίας γίνεται από αξιόπιστους συνεργάτες μας, εξειδικευμένους στον χώρο των μεταφορών, με πολύχρονη εμπειρία και εντός του συντομότερου δυνατού διαστήματος.
Η παράδοση γίνεται στον τόπο υπόδειξης , όπου και αν βρίσκεται αυτός. Βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τους παραδότες για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανησυχίας.
Βρισκόμαστε πάντα σε ανοιχτό διάλογο μαζί σας για θέματα διατροφής, συμπλήρωσης, για απορίες και πληροφορίες, καθώς και για ανατροφοδότηση σχετικά με την πορεία του κοπαδιού σας.
Η ανατροφοδότηση που παίρνουμε οδηγεί στην διεύρυνση του πεδίου της ερευνάς μας. Επανεξετάζουμε, ενημερωνόμαστε, αναζητούμε, πειραματιζόμαστε και εξελισσόμαστε με σκοπό να δώσουμε πραγματικές λύσεις.
Ο ρόλος της βελτιστοποίησης είναι το προϊόν να ανταποκρίνεται ακόμα πιο στοχευμένα στις ανάγκες του κοπαδιού, είτε αφορά το κόστος, την σύνθεση ή την μορφή του.

Η ποιότητα των προϊόντων μας πιστοποιείται μέσω:

HACCP

Ασφαλής χρήση του προϊόντος για το ζώο και τον άνθρωπο ως τελικό καταναλωτή.

Η ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της μέσω της απόκτησης και τήρησης του  πιστοποιητικού HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου)  το οποίο προβλέπει την  πρόληψη, περιορισμό και εξάλειψη όλων των πιθανών φυσικών, χημικών και βιολογικών κινδύνων που δύναται να εμφανιστούν κατά την παραγωγική του διαδικασία.

Πιστοποιημένοι προμηθευτές

Εγκεκριμένες πρώτες και πρόσθετες ύλες ζωοτροφών

Όλοι οι προμηθευτές της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ είναι πιστοποιημένοι, με πολυετή εμπειρία και καταξιωμένοι στον χώρο τους.

Κάθε πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε συνοδεύεται από τα ανάλογα πιστοποιητικά ποιότητας τα οποία βρίσκονται στην διάθεση των συνεργατών μας.

Ετήσιοι έλεγχοι

Διατήρηση υψηλής ποιότητας προϊόντων μέσω στοχευμένων ετήσιων ελέγχων.

Η ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ σε ετήσιο επίπεδο εκτελεί σταθερά ένα πλήθος ελέγχων προκειμένου να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των διαδικασιών της.

Οι έλεγχοι αφορούν την ακρίβεια των μηχανημάτων, τα επίπεδα συντήρησής τους, την διαφάνεια των διαδικασιών, την ακρίβεια εκτέλεσης, εργαστηριακούς ελέγχους ομοιογένειας, τεστ επιμόλυνσης και τεστ προσδιορισμού βιταμινών, μακροστοιχείων και ιχνοστοιχείων.

Και διασφαλίζεται μέσα από:

Συνεχής ενημέρωση

Τα μέλη της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ φροντίζουν να είναι πάντα ενήμερα για τις οποιεσδήποτε αλλαγές στην νομοθεσία και στα επιτρεπόμενα όρια των συστατικών, καθώς και για τις πιο λειτουργικές και ασφαλείς μορφές τους.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις

Η ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ λειτουργεί στην Λητή Θεσσαλονίκης σε ένα χώρο 500 τμ. Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους αναδευτήρες και ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής και συσκευασίας.

Ενσυναίσθηση και επικοινωνία

Η ποιοτική σχέση με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Για αυτό φροντίζουμε να ακούμε με ενσυναίσθηση τις ανησυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σημερινός κτηνοτρόφος, και να ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας.

Καθημερινή Παραγωγή Παρτίδας, χωρίς διατήρηση stock

Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται άμεσα με την παραλαβή της παραγγελίας και παράγονται σε μικρές παρτίδες αυξάνοντας στο μέγιστο τον επιτρεπόμενο χρόνο συντήρησής τους. Για τον ίδιο λόγο δεν διατηρούμε παρακαταθήκη προϊόντων.

Αγάπη και Μεράκι για την δουλειά μας

Η πίστη στον πρωτογενή τομέα παραγωγής  και το μεράκι των ιδρυτών της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ να φτιάχνουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας είναι η κινητήριος δύναμη του οργανισμού μας.

 

Ομαδικότητα


Κάθε τμήμα της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ φροντίζει να λειτουργεί σωστά και να συνεργάζεται αρμονικά με το άλλο, αλλά και με το εξωτερικό περιβάλλον ώστε το τελικό προϊόν να είναι αποτέλεσμα συλλογικότητας και κλιμακούμενης αξίας.

Ο όρος ποιότητα δεν αναφέρεται μόνο στο προϊόν, αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούμε, στις διαδικασίες, στην επικοινωνία, στις σχέσεις μας, στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε, και στο ίδιο το περιβάλλον της επιχείρησης.

Η τεχνογνωσία επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων μελάσας μέσα σε ειδικά σχεδιασμένους ανάμικτες για την παραγωγή ισορροπιστών και πλακών λείξεως, μας επιτρέπει να αξιοποιούμε τόσο τις φυσικές ιδιότητες της μελάσας όσο και την τεχνολογία του φαρμακευτικού τύπου ανάμικτη.

Οι φαρμακευτικού τύπου αναμείκτες της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ είναι ειδικά σχεδιασμένοι και εξατομικευμένοι. 

Διαθέτουν διπλό οριζόντιο σύστημα ανάδευσης, με τους δύο κοχλίες να πραγματοποιούν περιστροφή 360 μοιρών σε διαφορετικές διευθύνσεις (δεξιόστροφη και αριστερόστροφη αντίστοιχα) και με αυξομειούμενες στροφές, ώστε να γίνεται πλήρης ανάμειξη των υλικών. 

Παράλληλα, είναι κατασκευασμένοι με τρόπο που να επεξεργάζονται ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες μελάσας.

Το τελικό μίγμα είναι πλήρως ομοιογενές, δηλαδή υπάρχει ομοιόμορφη και ισόποση κατανομή των επιμέρους συστατικών. 

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται πως κάθε δείγμα του μίγματος, και κατ’ επέκταση και κάθε συσκευασία τελικού προϊόντος, έχει την ίδια ακριβώς σύσταση με τις υπόλοιπες.

Η σύνθεση που περιέχεται σε κάθε συσκευασία είναι αυτή που αναγράφεται στην ετικέτα, και κάθε ζώο λαμβάνει αναλογικά τα ίδια συστατικά.

Οι φυσικές ιδιότητες της μελάσας, που αποτελεί βασικό συστατικό των προϊόντων της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ, προσδίδουν επιπλέον πλεονεκτήματα στα προϊόντα μας.

  • Η κολλώδης σύστασή της επιτρέπει την χρήση της ως μέσο συσσωμάτωσης, αυξάνοντας έτσι  την κοκκομετρία του τελικού προϊόντος, που έχει πλέον κοκκώδη μορφή και όχι μορφή σκόνης. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνονται στο μέγιστο οι απώλειες ισορροπιστή κατά την ανάμιξή του με το φύραμα. 
  • Κατά την ανάμιξη των συστατικών στον αναμείκτη, η μελάσα λειτουργεί ως μέσο θωράκισης των βιταμινών, μετάλλων και των ιχνοστοιχείων δημιουργώντας ένα προστατευτικό κάλυμμα γύρω από αυτά, βοηθώντας τα να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους αναλλοίωτες.
  • Λόγω της γεύσης της, που είναι ιδιαίτερα ελκυστική στα ζώα, το φύραμα με το οποίο αναμιγνύεται γίνεται εξίσου ελκυστικό και δεν χάνεται ποσότητα κατά την κατανάλωση.

Ακρίβεια ζύγισης

Η ετήσια διακρίβωση του ζυγιστικού εξοπλισμού, επιτρέπει την σωστή λειτουργία του και δίνει ζυγίσεις ακρίβειας για άρτια αποτελέσματα.

Σωστή εκτέλεση

Η σειρά με την οποία προστίθενται τα συστατικά της συνταγής στο παραγόμενο μίγμα επηρεάζει τόσο την τελική μορφή του προϊόντος, όσο και την δραστικότητά του.

Μηχανική συμπίεση

Η συμπίεση του μίγματος, για την μορφοποίηση του ισορροπιστή σε πλάκα, γίνεται σε υδραυλική πρέσα με μηχανική, ομοιόμορφα κατανεμημένη, πίεση.

Η τεχνογνωσία επεξεργασίας μεγάλων ποσοτήτων μελάσας σε φαρμακευτικού τύπου αναμείκτες, είναι η βάση της δημιουργίας της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ και αποτελεί το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Από την αρχή της ίδρυσής της και μέχρι σήμερα η ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ ξεχωρίζει στην αγορά ως “ο εξειδικευμένος“ στα μελασόμενα συμπληρώματα διατροφής.

Mακροχρόνιος στόχος της εταιρείας μας είναι η κατάκτηση της θέσης του “σπεσιαλίστα” των διατροφικών συμπληρωμάτων, στην αγορά των ζωοτροφών. 

Η επιλογή των καναλιών διανομής, οι επιλεγμένες συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού και το δίκτυο των επιστημόνων – συνεργατών μας ήταν μερικές μόνο από τις κινήσεις που ενίσχυσαν αυτόν τον στόχο.

KANALIA-DIANOMHS1-1024x310

Κανάλια Διανομής

Η ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ συνεργάζεται με κτηνιάτρους και κτηνιατρικά φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

 Μέσω αυτού του συστήματος διανομής, στην αξία του προϊόντος προστίθεται και η επιστημονική εγκυρότητα του κτηνιάτρου/ ζωοτέχνη που επιβλέπει το κάθε ζώο και την κάθε μονάδα.

Στοχευμένες Συνεργασίες

Η στρατηγικής σημασίας επιλογή της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ να συνεργαστεί με τις εταιρείες Vetalis Technologies και HDSI France, που ορίζονται ως σπεσιαλίστες στις αντίστοιχες αγορές, ενισχύει την γκάμα των προϊόντων μας, προσθέτοντας εξειδικευμένα, κατοχυρωμένα με πατέντα προϊόντα – λύσεις για κάθε κατάσταση και φάση ζωής των ζώων.

Επικοινωνία

Η ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ καθημερινά βρίσκεται σε επαφή με κτηνιάτρους, ζωοτέχνες, κτηνοτρόφους  και άλλα ενδιαφερόμενα μέλη του κλάδου της κτηνοτροφίας. Μέσω αυτής της επικοινωνίας βρισκόμαστε πάντα σε επαφή με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε όλα τα επίπεδα, και συμμετέχουμε ενεργά στην εξέλιξη του κλάδου μέσω της δημιουργίας  προϊόντων – λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες  των συνεργατών μας,  των ζώων, αλλά και των τελικών καταναλωτών.

SYNERGATES

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Οι συνεργάτες της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ είναι άνθρωποι που έχουν χρόνια εμπειρία τόσο στο πεδίο, όσο και στην έρευνα, είναι γνώστες του κλάδου και της νομοθεσίας και ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις. Βρίσκονται καθημερινά μέσα στις μονάδες και αντιμετωπίζουν ολιστικά την ζωοτεχνία και την κτηνοτροφία, δίνοντας βάση στην υγεία του ζώου και στην ενίσχυσή της μέσω της κατάλληλης διατροφής.

Η επένδυση στην εξειδίκευση πηγάζει από την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε προϊόντα – λύσεις, σχεδιασμένα για την μέγιστη ευεξία των ζώων και την παραγωγή υψηλότερης βιολογικής αξίας προϊόντων για τον καταναλωτή.