Ιστολόγιο:

Διαβάστε τα νέα της ΦΑΡΜΑ ΜΠΛΟΚ

Άρθρα

Τοξιναιμία Κυήσεως στα Αιγοπρόβατα

Με τον ορισμό τοξιναιμίας κυήσεως ονομάζεται η μεταβολική διαταραχή των μικρών μηρυκαστικών, η οποία εμφανίζεται τις τελευταίες 4 έως 6 εβδομάδες προ του αναμενόμενου τοκετού και χαρακτηρίζεται από υπογλυκαιμική εγκεφαλοπάθεια. Εκδηλώνεται από μερική ανορεξία, συχνά με νευρολογικά συμπτώματα, εξελίσσεται σε κατάκλιση του ζώου, πλήρη ανορεξία και θάνατο στο 80% των περιπτώσεων.

Διαβάστε περισσότερα
Άρθρα

Υπασβεστιαιμία Αγελάδων

Η υποασβεστιαιμία των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής είναι ένα μεταβολικό νόσημα που προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα των αγελάδων. Συνήθως εμφανίζεται μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τον τοκετό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί έως και τρεις ημέρες μετά τον τοκετό.

Διαβάστε περισσότερα
Άρθρα

Ξηρά Περίοδος

Η γαλακτοπαραγωγή θεωρείται ένας συνεχής και επίπονος μαραθώνιος, όπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναγκαία χρονική περίοδος ξεκούρασης και προετοιμασίας για την συνέχεια του.
Η περίοδος ξεκούρασης ονομάζεται Ξηρά περιόδος, και για τα παραγωγικά μηρυκαστικά (αγελάδες, πρόβατα, αίγες) είναι μια υποχρεωτική αλλά και σημαντική περίοδος, που μεσολαβεί μεταξύ δύο χρονικά αλμεκτικών περιόδων.

Διαβάστε περισσότερα
Συνεργασίες

Vetalis Technologies

Τον Οκτώβρη του 2018, και έπειτα από μεγάλη έρευνα, προσεγγίσαμε την γαλλική εταιρεία βιοτεχνολογίας Vetalis Technologies, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή βόλων. Η εταιρεία Vetalis ξεχωρίζει στην αγορά των συμπληρωμάτων σε μορφή βόλου, εξαιτίας της πατενταρισμένης τεχνολογίας ηλεκτρολυτικού βόλου η οποία επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο διάχυσης των ιχνοστοιχείων.

Διαβάστε περισσότερα